[Entrada 282]
Els rics no creen ocupació
Quan la classe mitjana prospera, els negocis creixen i contracten i els propietaris milloren els beneficis. És per això que gravar els rics per pagar en inversions que beneficiïn a tots és un tracte fantàstic per a la classe mitjana i per als rics.La història ha fet palès que la crisi econòmica iniciada amb el crac de la borsa de Nova York de 1929 (del 24 al 29 d'octubre) va acabar després del final de la segona guerra mundial i va rebre un fort impuls de les inversions derivades de la Guerra Freda.
Nicolas J. Hanauer (1959) és un empresari i capitalista de risc americà.
El president dels EUA en 1929, el republicà Herbert C. Hoover, no va saber tallar la Gran Depressió. Les seves mesures econòmiques basades en la idea que eren els rics qui generaven la riquesa i el benestar social, i que era en aquells a qui calia protegir, no van funcionar i el van dur a perdre la reelecció on s'enfrontava a Franklin Delano Roosevelt.
Roosevelt ha estat l'únic president que ha guanyat les eleccions presidencials en quatre ocasions consecutives, en plena Gran Depressió. Les seves mesures, basades la intervenció dels mercats i el benestar social van reflotar el país que ha estat des de llavors la primera potència mundial. Van ser mesures que van donar peu en això que ara coneixem com a «l'estat del benestar» i que potenciaven les idees keynesianes.
Tot plegat fa evident que la sortida d'aquella crisi no es pot adjudicar a les grans fortunes, sinó a una classe mitjana que a poc a poc va anar recuperant la seva capacitat de consum.
El març de 2012, cinc anys després de l'inici de la crisi econòmica iniciada el 2008 (una crisi encara no superada i que actualment els àugurs ens estan pronosticant una nova recaiguda, amb l'arribada d'una forta recessió), Nicolas J. Hanauer, un dels fundadors d'Amazon, va gravar una polèmica "TED talk" que no va ser publicada en el seu moment adduint que era "explícitament partidista".
TED és una societat estatunidenca que organitza un conjunt de conferències seguint el seu lema «idees que val la pena difondre» i és àmpliament coneguda pel seu congrés anual (TED Conference) i les seves xerrades (TED Talks) que cobreixen un ampli espectre de temes que inclouen ciències, art i disseny, política, educació, cultura, negocis, assumptes globals, tecnologia, desenvolupament i entreteniment. TED va ocultar aquesta xerrada titulada «Els rics no creen ocupació, els veritables creadors d'ocupació són els consumidors de classe mitjana», de la qual disposeu una transcripció al castellà a https://www.vidapositiva.com/nick-hanauer-los-ricos-no-crean-empleo-los-verdaderos-creadores-de-empleo-son-los-consumidores-de-clase-media i que us recomano llegir completa (és curteta).
Hanauer ens explica coses com aquestes:
un consumidor corrent crea més ocupació que un capitalista com jo [...]Una abraçada.
Tot el que ha dirigit un negoci sap que contractar gent és l'últim recurs dels capitalistes. És el que fem, únicament i exclusivament, si una pujada en la demanda en consum així ho exigeix. Per això, dir-se a si mateixos "creadors d'ocupació", no només és incorrecte, és ingenu. Així doncs, les polítiques existents estan del revés. Quan les majors desgravacions fiscals i els percentatges impositius més baixos beneficien als rics, tot en nom de la creació d'ocupació, l'únic que passa és que els rics es fan més rics. [...]
Des de 1980, el percentatge d'ingressos de l'1% dels nord-americans més rics s'ha triplicat, però la mitjana de la taxa impositiva ha baixat en un 50%. Si fos veritat que com més baixos fossin els impostos dels més rics i més riquesa tinguessin, crearien més ocupació, avui dia estaríem ofegats d'ofertes de treball. I, no obstant això, la desocupació i la subcontractació estan en la seva major nivell conegut. [...]
En una economia capitalista, els veritables creadors d'ocupació són els consumidors de classe mitjana, i gravar els rics per fer inversions farà que la classe mitjana creixi i prosperi. Sens dubte és el millor que podem fer per la classe mitjana, pels pobres i pels rics.
Los ricos no crean empleo
cuando la clase media prospera, los negocios crecen y contratan y los propietarios mejoran los beneficios. Es por eso que gravar a los ricos para pagar en inversiones que beneficien a todos es un trato fantástico para la clase media y para los ricos.La historia ha puesto de manifiesto que la crisis económica iniciada con el crack de la bolsa de Nueva York de 1929 (del 24 al 29 de octubre) acabó después del final de la segunda guerra mundial y recibió un fuerte impulso de la inversiones derivadas de la Guerra Fría.
Nicolas J. Hanauer (1959) es un empresario y capitalista de riesgo estadounidense.
El presidente de los EEUU en 1929, el republicano Herbert C. Hoover, no supo cortar la Gran Depresión. Sus medidas económicas basadas en la idea de que eran los ricos quienes generaban la riqueza y el bienestar social, y que era a aquellos a quienes tenía que proteger, no funcionaron y lo llevaron a perder la reelección en que se enfrentaba a Franklin Delano Roosevelt .
Roosevelt ha sido el único presidentes que ha ganado las elecciones presidenciales en cuatro ocasiones consecutivas, en plena Gran Depresión. Sus medidas, basadas la intervención de los mercados y el bienestar social reflotaron el país que ha sido desde entonces la primera potencia mundial. Fueron medidas que dieron pie a eso que ahora conocemos como «estado del bienestar» y que potenciaban las ideas keynesianas.
Todo ello hace evidente que la salida de aquella crisis no se puede adjudicar a las grandes fortunas, sino a que una clase media que poco a poco fue recuperando su capacidad de consumo.
En marzo de 2012, cinco años después del inicio de la crisis económica iniciada en 2008 (una crisis aún no superada y que actualmente los augures nos están pronosticando una nueva recaída, con la llegada de una fuerte recesión), Nicolas J. Hanauer, uno de los fundadores de Amazon, grabó una polémica "TED talk" que no fue publicada en su momento aduciendo que era "explícitamente partidista".
TED es una sociedad estadounidense que organiza un conjunto de conferencias siguiendo su lema «ideas que vale la pena difundir" y es ampliamente conocida por su congreso anual (TED Conference) y sus charlas (TED Talks) que cubren un amplio espectro de temas que incluyen ciencias, arte y diseño, política, educación, cultura, negocios, asuntos globales, tecnología, desarrollo y entretenimiento. TED ocultó esta charla titulada «Los ricos no crean empleo, los verdaderos creadores de empleo son los consumidores de clase media», de la que disponéis una transcripción al castellano en https://www .vidapositiva.com / nick-Hanau-los-ricos-no-crean-empleo-los-verdaderos-creadoras-de-empleo-son-los-consumidoras-de-clase-media y que os recomiendo leer completa (es cortita).
Hanauer nos cuenta cosas como estas:
Un consumidor corriente crea más empleo que un capitalista como yo [...]Un abrazo.
Todo el que ha dirigido un negocio sabe que contratar gente es el último recurso de los capitalistas. Es lo que hacemos, única y exlusivamente, si una subida en la demanda en consumo así lo exige. Por ello, llamarse a sí mismos “creadores de empleo”, no sólo es incorrecto, es ingenuo. Así pues, las políticas existentes están del revés. Cuando las mayores desgravaciones fiscales y los porcentajes impositivos más bajos benefician a los ricos, todo en nombre de la creación de empleo, lo único que ocurre es que los ricos se hacen más ricos.
Desde 1980, el porcentaje de ingresos del 1% de los estadounidenses más ricos se ha triplicado, pero la media de la tasa impositiva ha bajado en un 50%. Si fuera verdad que cuanto más bajos fueran los impuestos de los más ricos y más riqueza tuvieran, crearían más empleo, hoy en día estaríamos ahogados de ofertas de trabajo. Y, sin embargo, el desempleo y la subcontratación están en su mayor nivel conocido. [...]
En una economía capitalista, los verdaderos creadores de empleo son los consumidores de clase media, y gravar a los ricos para hacer inversiones hará que la clase media crezca y prospere. Sin duda es lo mejor que podemos hacer por la clase media, por los pobres y por los ricos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada