[Entrada 353]
Dinosaures
La relació entre la vida i els records és complexa, perquè els records fixen una vida que no sempre fou.He de confessar que els blogs (o bitàcoles) han estat força importants per a mi i em dol presenciar com van perdent-se davant d'altres formes de xarxes socials com Instagram, Twiter o Tik-Tok.
Adrià Pujol Cruells, antropòleg, escriptor i traductor (1974)
Els de la meva generació hem crescut en un ambient on l'homosexualitat era un delicte i es considerava als homosexuals pràcticament com uns monstres que feien coses horribles. A través dels blogs he conegut uns nois gais que són persones normals, adolescents com els altres, amb sentiments i aspiracions tan legítimes i honestes com les de qualsevol noi que han hagut d'enfrontar-se al hàndicap que la seva sexualitat representa encara avui.

De fet, als blogs hi ha de tot, des d'un mossèn polifacètic que s'amaga darrera múltiples pseudònims en defensa d'uns valors completament immobilistes, a persones altruistes que intenten donar un cop de mà als que busquen una sortida a les seves inquietuds, i tota una generació d'adolescents, que en la recerca de si mateixos no es conformen amb el que la societat, governada pels diners, intenta imposar-los.
I sobretot m'encanta la diversitat. Constatar que encara hi ha gent que pensa i que no es queda en la buidor del «Hi! Hi! Hi! Ha! Ha! Ha!» que lamentablement impera en molts dels cercles de la humanitat, i això és el que m'ha mogut fins ara a seguir-vos llegint i a intentar aportar allò que m'ha semblat que us podia interessar.
Però els blogs estan perdent força. La immediatesa i la facilitat del món audiovisual, que requereix molt menys esforç que els textos, els ha dut al declivi. Els adolescents que cercaven respostes en aquests cercles (que eren mil·lennials) es mouen per altres verals (ara són centennials). I els dinosaures es van extingir.
Una abraçada.
Dinosaurios
La relación entre la vida y los recuerdos es compleja, porque los recuerdos fijan una vida que no siempre fue.Tengo que confesar que los blogs (o bitácoras) han sido bastante importantes para mí y me sabe mal presenciar como van perdiendose ante otras formas de redes sociales como Instagram, Twiter o Tik-Tok.
Adrià Pujol Cruells, antropólogo, escritor y traductor (1974)
Los de mi generación hemos crecido en un ambiente donde la homosexualidad era un delito y se consideraba a los homosexuales prácticamente como unos monstruos que hacían cosas horribles. A través de los blogs he conocido unos chicos gays que son personas normales, adolescentes como los demás, con sentimientos y aspiraciones tan legítimas y honestas como las de cualquier chico que han tenido que enfrentarse al hándicap que su sexualidad representa aún hoy.

De hecho, en los blogs hay de todo, desde un cura polifacético que se esconde tras múltiples seudónimos en defensa de unos valores completamente inmovilistas, a personas altruistas que intentan dar una mano a los que buscan una salida a sus inquietudes, y una generación de adolescentes, que en la búsqueda de sí mismos no se conforman con lo que la sociedad, gobernada por el dinero, intenta imponerles.
Y sobre todo me encanta la diversidad. Constatar que aún hay gente que piensa y que no se queda en el vacío del «Ji! Ji! Ji! Ja! Ja! Ja!» que lamentablemente impera en muchos de los círculos de la humanidad, y eso es lo que me ha movido hasta ahora a seguiros leyendo y a intentar aportar lo que me ha parecido que le podía interesar.
Pero los blogs están perdiendo fuerza. La inmediatez y la facilidad del mundo audiovisual, que requiere mucho menos esfuerzo que los textos, los ha llevado al declive. Los adolescentes que buscaban respuestas en estos círculos (que eran milenials) se mueven por otros derroteros (ahora son centenials). Y los dinosaurios se extinguieron.
Un abrazo.